maanantai 24. elokuuta 2020

Lisää ihanuuksia!

Tämä kesä on ollut aivan mahtava uusien lajien saamisen suhteen! Puolasta saapui 31.7. paketti jonka sisältö on puhdasta rakkautta. Kovin setti tähän mennessä, pakko sanoa. Sieltä tuli: 

Ceratogyrus darlingi 
Ceratogyrus sanderi 
Cyriopagopus sp hati hati
Monocentropus balfouri 
Pterinochilus murinus "Usambara" 
Caribena versicolor 
Nhandu tripepii 

(Kaksi alinta tulivat tyttärelle.)

Olen ihan täpinöissäni! Etenkin Ceratogyrusten sarvien kasvua odotan innolla. Ja kiva, tai ennemmin "kiva" nähdä minkälainen luonne murinukselle kehittyy 🙈 Ovat tunnetusti aika heikkopäisiä tyyppejä, koivet ojossa heti kun kehtaat edes päin katsoa ja hammasta voi tulla ennen varoitustakin kuulemma. Jännittää, mutta myös kiinnostaa, on hienoa kun voi ns. kasvaa mukana ja oppia tuntemaan oma yksilö jo pienestä. Rohkea tuo ainakin on, tosi paljon esillä eikä piiloudu vaikka otan purkin käteen. Usein slingit kipittää suoraan piiloon jos purkkiin koskee, tuo vaan kököttää tai tekee omia juttujaan. 
Balfourikin on aina välillä näkyvillä, pari kertaa olen nähnyt darlingin ja versi ei ole vielä tehnyt edes pesää. Muut on vaan piilossa.

Tämän porukan lisäksi tuona samana viikonloppuna tuli haettua Pelinobius muticus 😍
Aivan upea ilmestys tuokin kaveri! Siirto uuteen asumukseen sujui kuin oppikirjojen mukaan ja hän on oikein rauhallinen ollut ainakin tähän mennessä. On myös ollut paljon näkyvillä, vaikka näillä kaiketi on usein taipumusta piilottaa itsensä pitkiksi ajoiksi suunnilleen heti kun asumukseensa pääsevät 😁 

Mulla on kaikki kuvat ym. puhelimessa ja tietysti aina puhelin hukassa tai akku lopussa kun kirjoittelen, enkä ikinä muista tallennella kuvia ja videoita koneelle joten nyt jää kuvat pois tästä postauksesta. Laittelen niitä sitten vaikka lajikohtaisiin juttuihin tai teen erikseen jonkun kuvallisen esittelyn uusille tulokkaille, ja vaikka vanhoillekin. 

Näin siis tämä oli tässä, piti ehdottomasti päästä hehkuttamaan, koska tämä porukka on todellakin hehkutuksen arvoinen! Hitsi vie kuinka vieläkin on vaikea uskoa että mulla on nämä kaverit ihan oikeasti tuolla hyllyssä 😄😍


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti